Henri Cooiman

Henri gaat geen uitdaging uit de weg, Personal Trainer in hart en nieren. Dit komt ook doordat hij ervaringsdeskundige is. Henri is zelf flink bezig geweest met zijn levensstijl veranderen en afvallen. Henri heeft hierdoor een passie voor het vak gekregen omdat hij als geen ander weet hoe het voelt om niet lekker in je vel te zitten. Hij laat je net wat verder gaan dan je denkt te kunnen en houdt altijd jouw doelen voor ogen. Henri zoekt altijd naar nieuwe innovaties op gebied van personal training, dus maak je borst maar nat!

Neem contact op met Henri

Van ziek zijn naar Inspiratie

In 2002 kreeg ik een terugslag als topsporter en trainer, ik raakte de weg kwijt en zwaar depressief. Al die jaren van op mijn gewicht letten bij judo wedstrijden deed er niet meer toe…
Maar nu is alles anders…
Bekijk of lees mijn verhaal hoe ik ben afgevallen en waarom ik nu zoveel mensen wil helpen naar een gezonde leefstijl.

Lees hier mijn verhaal over hoe ik het voor elkaar kreeg om in 2 jaar tijd 50 kilo kwijt te raken. Ik moest mijn levensstijl veranderen en afvallen.

Ze stonden in een kring om mijn judomaatje heen en schopten hem met z’n allen in elkaar. Dit onder invloed van alcohol en drugs. Ik had nog tegen mijn judovrienden gezegd: “als ze iets zeggen, gewoon niet reageren.” Het was tevergeefs. Ze hadden het gemunt op de kleinste van onze groep, maar dit kon ik niet laten gebeuren. Ik stapte op de groep af en zei: “Hey, hij heeft jullie toch niks gedaan?” Ik had het nog maar net gezegd, of 2 jongens trokken zich los uit de groep en als razenden op mij af stormden. Wat ik niet wist is dat ze een mes bij zich hadden…

Deze gebeurtenis werd een traumatische. In het begin viel de schade nog enigszins mee, maar 7 jaar later kreeg ik onverwachts een enorme terugslag. Van een kerngezonde optimistische topsporter, 72 kilo en trainer van Nederlands kampioenen, veranderde ik plotseling in een depressieve jongen, psychisch flink in de war. Ik vluchtte in ongezonde voeding, medicatie en samen met het niet sporten had dit als resultaat dat ik binnen 2 jaar meer dan 127 kilo woog!

Vrienden studeerden af aan hoge opleidingen, studententijd, het schijnt de beste tijd van je leven te zijn. Het ging volledig aan mij voorbij. Mensen om mij heen vonden het lastig hoop te houden dat ik ooit weer de oude zou worden. Dokters gaven zware stempels aan de psychische symptomen en vertelden dat ik levenslang medicatie zou moeten slikken om nog enigszins te kunnen functioneren. Vreselijk vond ik het, ik was toch immers een fanatiek sporter? Die slikken geen rotzooi!

Je levensstijl veranderen en afvallen kost tijd

Passie voor sport, maar nog meer voor mensen, maakte dat ik toch weer werk in de sportbanche vond. Langzaam begon ik gewicht te verliezen. In de eerste 2,5 jaar viel ik ruim 25 kilo af, daarna bleef ik ongeveer 2 jaren schommelen rond de 95-100 kilo.Tot het moment kwam dat ik besloot andere mensen te gaan helpen met overgewicht. Toen ben ik de race begonnen. Door een ander dieet & train ritme ging ik binnen een jaar tijd van 95kg naar 75 kg. Ruim 20 kg eraf in 8 maanden tijd!

Ik moest mijn levensstijl veranderen en afvallen, maar hoe deed ik dat? Allereerst is de mindset het allerbelangrijkste. De juiste drive. Een dieet is tijdelijk, maar een gezonde levensstijl is een gewoonte, een manier van leven. Je levensstijl veranderen en afvallen, dat kun je leren!

Ik heb mijn eetpatroon aangepast met een op maat gemaakte voedingsschema’s en letterlijk mijn wekker gezet als er weer een eetmoment was. Ik activeerde mijn stofwisseling door meerdere momenten per dag iets te eten. Je zou denk dat ik urenlang heb getraind om de kilo’s eraf te krijgen, maar het tegenovergestelde is waar. Ik ging juist kort, intensief en afwisselend trainen en ben daarnaast de grootste oorzaak waardoor het overgewicht was gekomen in de kern gaan aanpakken. Ik ben mijzelf gaan leren waarderen, heb een droom (meerdere) en een duidelijk doel voor ogen.

Nu ben ik ervaringsdeskundige als Personal Trainer. Met veel plezier help ik ruim 65-80 mensen met hun levensstijl veranderen en afvallen. Met overgewicht wordt afgerekend en ik probeer ze een gezonde levensstijl aan te leren. Dit doe ik o.a. door Personal Training, Bootcamp, Workshops Groepslessen in Almelo & Online personal training voor heel Nederland!’

Mijn lijfspreuk is: “Passion for the hero in you.” Want of je het weet of niet, in ieder schuilt een held! Ook jij kan je levensstijl veranderen en afvallen! Start vandaag gratis met myWorkshop!